Ekşi Mayalı Ekmek Unu
Pastadan poğaçaya, kurabiyeden ekmek yapımına kadar birçok lezzetli tarifin vazgeçilmezi olan un, doğru seçimle daha sağlıklı ve lezzetli sonuçlar ortaya çıkarır. Tellioğlu Un olarak, yılların tecrübesiyle sektör standartlarını aşarak katkısız ve güvenilir unlar üretiyoruz. Mutfaklarınızda doğru un seçimleriyle evlerinizde lezzetli yemekler yapabilir, sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.
Ekşi mayalı ekmeklere özel unumuz, yüksek protein oranı ile ekşi mayalı ekmek hamurlarında çok iyi sonuç verir. Protein oranı en az 13.Su kaldırma oranı yüksektirÖzenle toplanan buğdaylardan el değmeden üretilmiştir. Serin ve kuru yerde saklayınız.
Kullanım Alanları:
Ekmek yapımı (ekşi mayalı veya hazır mayalı, istenirse diğer tahıl unları katılarak). Kızılca ve Akbuğday gibi yumuşak tip buğdayların yanı sıra, durum tipi buğdaylar arasında emek yapımına en uygun olanlar Karakılçık ve Çalıbasan’dır. Ekmek yapım yöntemine ve deneyime bağlı olarak herkes uygun un karışımları (arpa ve çavdar unları dahil) kullanılabilir.
Ürün Bilgileri:
Enerji ve besin değerleri 100 gr için:
Enerji:1470/350
yağ:1,3
doymuş yağ:0,3
karbonhidrat:69
şeker:3
protein:13
tuz:0,12
Unlarımızın tamamamı Tellioğlu Un’un 40 yıllık tecrübesiyle Türkiye’nin en kaliteli buğdayları seçilerek ; sistein, beyazlatıcı, gibi maddeler kullanılmadan tamamen doğal geleneksel öğütme yöntemleri ile üretilip el değmeden paketlenmektedir.
Isıdan ve direkt güneş ışığından uzak tutarak, serin ve kuru bir yerde saklayınız.
Son kullanma tarihi ve parti numarası paketin üzerindedir.
Tellioğlu Un Fabrikası
TS EN ISO 9001:2008, Kalite Yönetim Sistemi,
TS EN ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, belgelidir.
Türkiye’deki hiç bir un ağartılmış un (bleached flour) değildir.
Türkiye’de unlara ağartma işlemi (bleaching) yapılması yasaktır. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen Türk Gıda Kodeksi Buğday Unu Tebliği’ne göre, una benzoil peroksit, klor dioksit, azodikarbonamid gibi ağartıcı kimyasallar eklenemez.
Bu düzenleme, unun doğallığını korumak, tüketici sağlığını güvence altına almak ve gıda güvenliğini sağlamak amacıyla getirilmiştir. Ağartıcı kimyasallar bazı ülkelerde unun rengini beyazlatmak ve raf ömrünü uzatmak için kullanılsa da, Türkiye’de gıda güvenliği açısından riskli kabul edildiği için yasaklanmıştır.