Seçkin Özel Amaçlı Buğday Unu
Pastadan poğaçaya, kurabiyeden ekmek yapımına kadar birçok lezzetli tarifin vazgeçilmezi olan un, doğru seçimle daha sağlıklı ve lezzetli sonuçlar ortaya çıkarır. Tellioğlu Un olarak, yılların tecrübesiyle sektör standartlarını aşarak katkısız ve güvenilir unlar üretiyoruz. Mutfaklarınızda doğru un seçimleriyle evlerinizde lezzetli yemekler yapabilir, sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.
Kullanım Alanları:
Ekmek yapımına özel buğday unudur. Yüksek proteinli ve yüksek glutenlidir.Isıdan ve direkt güneş ışığından uzak,serin ve kuru bir yerde saklayınız.
Ürün Bilgileri:
100 gr Seçkin Özel Amaçlı Çeşit Ekmeği Unu için Ortalama Enerji ve Besin Öğeleri
- Enerji (kj/kcal) 1470/350
- Yağ (g) 1,3
- Doymuş Yağ (g) 0,3
- Karbonhidrat (g) 68,2
- Şekerler (g) 3
- Protein (g)(min) 11,5
- Tuz (g) 0,12

40 yıllık tecrübeyle, Türkiye’nin en kaliteli buğdaylarını laboratuvarımızda tüm testlerden geçirdikten sonra fabrikamızda işlemeye alıyoruz. Geleneksel öğütme yöntemleriyle öğütülen buğdaylar, hiçbir koruyucu ve beyazlatıcı kullanılmadan çeşit ve gramajlarına göre ayrılır. El değmeden ambalajlanan ürünlerimiz sofralarınıza ulaşmak için yolculuğuna başlar.
Isıdan ve direkt güneş ışığından uzak tutarak, serin ve kuru bir yerde saklayınız.
Son kullanma tarihi ve parti numarası paketin üzerindedir.
Tellioğlu Un Fabrikası TS EN ISO 9001:2008, Kalite Yönetim Sistemi, TS EN ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, belgelidir.
Türkiye’deki hiç bir un ağartılmış un (bleached flour) değildir.
Türkiye’de unlara ağartma işlemi (bleaching) yapılması yasaktır. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen Türk Gıda Kodeksi Buğday Unu Tebliği’ne göre, una benzoil peroksit, klor dioksit, azodikarbonamid gibi ağartıcı kimyasallar eklenemez.
Bu düzenleme, unun doğallığını korumak, tüketici sağlığını güvence altına almak ve gıda güvenliğini sağlamak amacıyla getirilmiştir. Ağartıcı kimyasallar bazı ülkelerde unun rengini beyazlatmak ve raf ömrünü uzatmak için kullanılsa da, Türkiye’de gıda güvenliği açısından riskli kabul edildiği için yasaklanmıştır.